Trailerkørekort

Trailerkørekort til bil

Er flere der gerne vil i gang sammen, firma eller lign. laver vi gerne ekstra hold. Vi finder en løsning der passer til jer. ​Reglerne for hvornår du have trailerkørekort (B/E kørekort) er lidt indviklede, og er tit genstand for diskussion rundt omkring. 

​Hvis du har erhvervet til kørekort til personbil før den 1. maj 2009 og kun kører i Danmark, må du yderligere køre med et påhængskøretøj med en tilladt totalvægt over 750 kg., hvis bilens tilladte totalvægt og den største tilladte vægt for det påhængskøretøj bilen må trække ikke overstiger 3.500 kg. ​F.eks. Bilen har en tilladt totalvægt på 2.000 kg. og traileren har en tilladt totalvægt på 2.000 kg. Dette giver tilsammen 4.000 kg., så det må man ikke umiddelbart køre uden B/E kørekort. Af bilens registreringsattest fremgår det dog, at bilen højst må trækket et påhængskøretøj med en tilladt totalvægt på 1.500 kg.
Bilen må stadig køre med den pågældende trailer, under forudsætning af, at traileren kun læsses, så den højst vejer 1.500 kg. Bilens tilladte totalvægt (2.000 kg.) og den størst tilladte anhængervægt iflg. bilens registreringsattest (1.500 kg.) giver i dette tilfælde i alt 3.500 kg. Man må altså gerne køre med dette vogntog, hvis man har erhvervet sit kørekort inden 1. maj 2009 og kun kører inden for Danmarks grænser.

​Hvis du er i tvivl, så find registreringsattesten på din bil og dit påhængskøretøj frem, og ring Thim (40 54 01 90), så hjælper han dig gerne med at svare på, hvilket kørekort du skal bruge. Det er naturligvis gratis og uforpligtende at ringe og spørge.

Hvor stor en trailer må jeg køre med uden trailerkort?

Regler for trailerkørekort

Har du nogle spørgsmål?

Har du nogle spørgsmål om kørekort eller andet, er du velkommen til at ringe eller sende os en mail!